Noi măsuri de relaxare, în vigoare, începând de luni. Lista țărilor care pot fi vizitate fără izolare la domiciliu la revenirea acasă

Distribuie articolul

Au intrat în vigoare noile măsuri de relaxare. Începând de luni, 15 iunie, se redeschid loteria și casele de pariuri, și  parțial mall-urile. În marile galerii comerciale, și nu doar acolo, rămân închise sălile de jocuri, locurile de joacă pentru copii, cinematografele și restaurantele, dacă nu se află afară.

De asemenea, piscinele exterioare pot fi folosite și s-a reluat tratamentul balnear. În plus, sunt permise activitățile fizice desfășurate în grupuri de câte șase persoane, nu grupuri de trei cum a fost până în prezent.

O problemă este cu creșele, grădinițele și unitățile after school. Acestea rămân închise, deși există cerere mare și hotărârea de Guvern prevede faptul că deschiderea acestor unități este permisă de astăzi, atât la stat cât și la privat. Totuși,  ministrul Educației, Monica Anisie, a amânat momentul anunțând că aceste unități de învățământ preșcolar nu pot fi deschide decât în momentul în care există norme de aplicare.

Românii care revin acasă din mai multe țări europene nu mai sunt nevoiți să stea în carantină sau în izolare la domiciliu. Masura se aplică începând de luni și îi vizează pe românii care nu au simptomele virusului COVID-19. Pe lista aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență sunt următoarele ţări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria. Lista se actualizează săptămânal și poate fi citită pe canalele oficiale ale guvernului.


Distribuie articolul

You May Also Like