Examen fără incidente. Elevii din Galați și Brăila nu au căzut la proba termometrului

Distribuie articolul

Examen fără incidente la Galați și Brăila. Nici un participant la Evaluarea Națională nu a avut febră și nu a fost nevoie de eliminarea acestuia din examen. De asemenea, nu au fost înregistrate incidente în centrele de examinare din cele două județe.

Nici un elev din județele Galați și Brăila nu a avut temperatură peste 37,3 grade Celsius, la intrarea în sala de examinare. În plus, până în momentul de față nu au fost raportate cazuri de copii care au avut probleme medicale urgente, ceea ce i-ar trimite pe lista participanților la sesiunea specială a Evaluării Naționale. În centrele de examinare din cele două județe examenul s-a desfășurat fără incidente, anunță reprezentanții inspectoratelor școlare.

Reprezentanții Ministerului Educației au stabilit că elevii care nu pot participa la examenele naționale din motive medicale vor primi a doua șansă. Pentru ei vor fi organizate sesiuni speciale. Măsura a fost stabilită în contextul epidemiei de coronavirus. Toate examenele vor fi organizate între 29 iunie și 12 iulie.

Sesiunea specială a Bacalaureatului pentru elevii cu probleme de sănătate va fi organizată în perioada 6-9 iulie. Asta în timp ce prima sesiune a Bacalaureatului va începe pe 22 iunie. În ceea ce privește Evaluarea Națională, cele două probe ale examenului sunt programate pe 15 iunie și pe 17 iunie, iar sesiunea specială se va desfășura pe 29 iunie și 30 iunie.

Conform decizie, la sesiunile speciale vor participa absolvenții clasei a VIII-a care au avut febră, au fost în izolare ori în carantină sau care nu au participat în prima sesiune din motive medicale. În timpul examenelor vor fi respectate cu strictețe regulile privind distanțarea socială.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns