Razie polițienească la Tecuci  

Distribuie articolul

31 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii tecuceni, în urma unei acțiuni având ca scop asigurarea respectării legislației în domeniul ordinii publice, precum și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

”În perioada 13 – 15 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci, cu sprijinul luptătorilor  S.A.S. Galați, au desfășurat, pe raza municipiului, o acțiune care a urmărit asigurarea respectării legislației în domeniul ordinii publice, precum și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificate 15 cluburi, baruri și discoteci, fiind legitimate peste 150 persoane”, precizează IPJ Galați.

 

Au fost constatate 31 de fapte contravenționale, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni, dintre care 28 pentru încălcarea legislației rutiere în vigoare. Valoarea totală a acestora se ridică la suma de 10.200 lei.

Totodată, au fost reținute 5 certificate de înmatriculare, pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor, precum și 3 permise de conducere, pentru consum de alcool.

Polițiștii au întocmit 2 dosare penale, unul pentru conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, celălalt pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Astfel, în seara de 14 iulie, în jurul orei 22.25, polițiștii au depistat, la volanul unui autoturism care circula pe strada Ioan Petrovici, un bărbat de 28 ani, din localitate, acesta prezentând la testarea cu aparatul etilotest, o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași seară, pe strada Gloriei, a fost depistat un minor de 17 ani, din municipiul Tecuci, care avea asupra sa un baston telescopic din metal.

 

Polițiștii tecuceni vor desfășura și în perioada următoare astfel de acțiuni preventive, urmărindu-se asigurarea, pentru cetățenii municipiului Tecuci, a unui climat de ordine și siguranță publică.


Distribuie articolul

You May Also Like