Navă din Turcia eșuată pe Dunăre

Distribuie articolul

O navă sub pavilion turcesc a eșuat pe Dunăre, în Galați și Brăila, în amonte de Portul Mineralier. Vasul încărcase produse laminate de la combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galați și se deplasa către țara de origine. Incidentul de navigație este anchetat de Căpitănia Portului Galați. Cel mai probabil, nava turcească a eșuat din cauza unor manevre greșite.

„Când ies de la încărcat, din Portul Mineralier, navele trebuie să urce în amonte până într-un punct stabilit, unde pot întoarce. În opinia mea, nava a depășit acest reper, cam cu un kilometru, și când a vrut să întoarcă, a ieșit în decor, ca să spun așa, adică s-a urcat cu prova pe o fâșie de nisip. Adâncimile în zonă sunt bune, nu sunt probleme. Dacă ar fi întors unde trebuia, nu s-ar fi împotmolit”, a explicat directorul general al Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați, Dorian Dumitru.

Sursa citată a mai precizat că un împingător al companiei a încercat să repună nava eșuată pe linia de plutire, însă manevrele făcute cu un împingător aflat în zonă nu au dat rezultate.

„Agentul navei și comandantul trebuie să decidă ce e de făcut în continuare. Eu văd două soluții. Ori se solicită intervenția unui remorcher de mare putere și noi putem aduce unul de la Sulina, contra cost, ori se procedează la transferarea unei părți din încărcătură pe o barjă, astfel încât nava să fie mai ușoară și să poată face manevre de repunere pe linia de plutire”, a mai spus directorul AFDJ Galați, Dorian Dumitru.


Distribuie articolul

You May Also Like