LIBERTY va produce oțel pe bază de hidrogen în Franța

Distribuie articolul

Compania care deține combinatul siderurgic gălățean își extinde afacerule. Grupul LIBERTY a anunțat luni că vrea să producă oțel pe bază de hidrogen într-o fabrica pe care o va construi în Franța, într-un parteneriat cu alte companii.
LIBERTY Steel, Paul Wurth și SHS – Stahl-Holding-Saar au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru dezvoltarea unei unități mari care să producă oțel pe bază de hidrogen, în Franța.

Potrivit reprezentanților LIBERTY, parteneriatul pan-european va evalua dezvoltarea unei fabrici de hidrogen de 1 GW și a unei instalații de Reducere Directă a Fierului (DRI) de 2 milioane de tone pe an, în apropierea combinatului ALVANCE Aluminium de la Dunkerque. Este un pas important în strategia GREENSTEEL a LIBERTY și în realizarea ambiției de a deveni neutri de carbon până în anul 2030, anunță reprezentanții companiei care deține cel mai mare combinat siderurgic din România.

Instalația DRI va utiliza inițial un amestec de hidrogen și gaze naturale drept combustibili, pentru a produce fier redus direct (DRI) și fier brichetat la cald (HBI), înainte de a trece la utilizarea 100% a hidrogenului, odată ce unitatea de electroliză va fi gata.

DRI / HBI vor fi utilizate în principal în cuptorul cu arc electric al LIBERTY Ascoval din Franța, dar orice surplus va fi utilizat în combinatele siderurgice integrate de la Galați și Ostrava ale LIBERTY, precum și în combinatele grupului SHS Dillinger și Saarstahl din Germania.

„Acest proiect va cpncretiza potențialul oțelului și hidrogenului care lucrează împreună pentru a-și rezolva problemele reciproc. Industria noastră trebuie să reinventeze rapid producția de oțel, deoarece nevoia de a ne reduce emisiile devine din ce în ce mai presantă, pe fondul creșterii cererii globale pentru produsele noastre și a presiunii legislative de a deveni neutri în carbon. Fabricarea oțelului cu hidrogen are potențialul de a rezolva această problemă și suntem hotărâți să colaborăm cu parteneri care gândesc la fel ca noi pentru a face acest lucru să se întâmple. Franța este locul ideal pentru a experimenta, datorită patrimoniului său industrial puternic, forței de muncă calificate și infrastructurii energetice cu emisii reduse de carbon. Împreună cu acești parteneri avansați și dedicați din punct de vedere tehnologic, așteptăm cu nerăbdare să explorăm potențialul de producere a oțelului cu adevărat neutru în carbon, folosind “hidrogen verde”, pentru a ne ajuta să realizăm produse GREENSTEEL”, a declarat Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance și LIBERTY Steel Group.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns