Consilierii locali sunt chemați să aprobe împrumutul bancar dorit de Primăria Galați

Distribuie articolul

Miercuri, 31 mai, este programată ședința Consiliului Local Galați. Este vorba despre întâlnirea din luna mai în cadrul căreia aleșii trebuie să rezolve numeroase probleme.

În primul rând, consilierii sunt chemați să dezbată proiectul de hotărâre privind creditul bancar de 100 de milioane de lei pe care Primăria îl vrea pentru a demara zece proiecte majore. Este vorba despre: Centrale termice unități de învățământ; Construire parcare supraetajată zona Mazepa I, aferentă bl. R5; Resistematizare str. Brăilei între b-dul Dunărea și intrarea în municipiul Galați (fost DN2B Tirighina); Amenajare parcare și parc Tiglina II, aferent bl. E6; Reabilitare infrastructură transport inclusiv viaducte axa Est-Vest, intrări în Galați; Amenajare zona centrală între str. Navelor limita bl. P și Potcoava de Aur; Modernizare Parc Eminescu; Amenajare extindere Talcioc; Târg auto și Achiziție autobuze.

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a legislativului local mai sunt achiziția de minibuze-10 bucăți și autobuze medii-30 bucăți, amenajarea târgului auto de pe strada Macului și rectificarea bugetului local. De asemenea, consilierii locali trebuie să aprobe taxele pentru ridicarea, transportul și paza vehiculelor abandonate pe domeniul public.

Nu în cele din urmă, în mapa aleșilor este un proiect de hotărâre care prevede achiziția de centrale termice pentru 68 de unități de învățământ din oraș. Asta în condițiile în care, la începutul lunii, consilierii locali au aprobat prin vot închiderea sistemului centralizat de termoficare.


Distribuie articolul

You May Also Like