Măsuri speciale în școli și grădinițe din cauza gripei

Distribuie articolul

Se face triaj în unitățile școlare de frica gripei. Copiii care luni se întorc la școală și grădiniță după minivacanța de la sfârșitul săptămânii trecute sunt verificați cu atenție de cadrele medicale. În unitățile în care nu sunt medici sau asistente medicale, profesorii și învățătorii îi urmăresc pe copii și, dacă observă semne de gripă, trebuie să scoată din colectivitate elevul care ar putea fi bolnav și să-l trimită la medic.

Reprezentanții Ministerului Educației au decis să instituie acest triaj sever în contextul în care în ultimele săptămâni numărul îmbolnăvirilor cu gripă a crescut alarmant. Ca urmare, Ministrul Sănătăţii a anunţat că România este în pragul unei epidemii, precizând însă că „pentru a putea fi declarată stare de epidemie trebuie ca săptămâna aceasta numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.”

În această iarnă, în județul Galați s-au înregistrat trei decese provocate de virusului gripal de tip AH3. Alte cazuri de boală cu forme mai ușoare au fost confirmate de Direcția de Sănătate Publică în ultimele săptămâni. De aceea, medicii recomandă vaccinarea, ca fiind cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii. În jur de 45.000 de persoane vulnerabile din Galați au fost imunizate până acum împotriva gripei.


Distribuie articolul

You May Also Like