Fără nunți și botezuri. Autoritățile se pregătesc să interzică evenimentele private

Distribuie articolul


Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că Guvernul va propune sistarea evenimentelor private. Șeful Guvernului consideră că nunțile, botezurile și alte petreceri asemănătoare reprezintă o sursă de infectare cu virusul SARS C0V-2.

O variantă mai moderată ar fi revenirea la regula cu maximum 20 de persoane la eveniment, a precizat prim-ministrul.


Ludovic Orban a declarat că numărul în creștere de persoane infectate este cauzat și de petrecerile private unde se adună numeroși oameni fără a respecta normele de protecție sanitară. De aceea, Orban vrea să propună interzicerea evenimentelor sau reducerea numărului de participanți.


„Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem cu maximum 20 de persoane. Azi, evenimentele se organizează cu maximum 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta e legea. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților. E posibil să luăm decizia să nu mai permitem astfel de evenimente private. Fie să revenim la cel mult 20 de persoane, adică să se facă în familie, pentru că asta înseamnă, fie sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdicția”, a declarat Ludovic Orban.


Măsura ar putea fi anunțată pe parcursul acestei săptămâni.


Distribuie articolul

You May Also Like