Ministrul Justiției a cerut revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi

Distribuie articolul

Ministrul Justiției a făcut public, joi, raportul privind activitatea Direcției Naționale Anticorupție. Totodată, Tudorel Toader a cerut revocarea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut, săptămâna trecută, o conferinţă de presă de două ore în care a spus că nu are niciun motiv să îşi dea demisia, pentru că a respectat legea în tot ceea ce a făcut. Aceasta a afirmat că în scandalul de față nu este vorba despre Kovesi, ci despre „asaltul asupra justiţiei”.

Joia trecută, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre o eventuală revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că la acest moment nu vede motive de revocare, revenind în această seară asupra afirmației cu un comunicat de presă:

Referitor la Raportul privind activitatea managerială a Direcției Naționale Anticorupție, prezentat joi, 22 februarie a.c., de către ministrul Justiției, Administrația Prezidențială face următoarele precizări: din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate.

În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare„.

Președintele României „va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”, se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

Potivit realitatea.net, întregul scandal vizând DNA s-a declanşat după ce Antena 3 a difuzat o înregistrare cu fostul deputat PSD Vlad Cosma, care susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea de la DNA Ploieşti ar fi încercat să facă dosare în baza unor „probe fabricate” pe numele unor politicieni şi oameni de afaceri, între care Sebastian Ghiţă.

Anunțul făcut de Ministrul Justiției se pare că i-a determinat pe mulți români să protesteze, în diferite orașe ale țării.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns