Marinică, Cristinel și Făzănel –topul ratangiilor politici

Distribuie articolul

După cum bine se știe, Pro România cu al său ALDE și PMP au rămas pe dinafara deciziei politice cel puțin pentru următorii patru ani.

În zona Pro România – ALDE, eșecul era absolut previzibil dacă ne referim la competență chiar dacă a sfidat aritmetica banală adunarea dându-le practic cu minus.

Marinică, după ce a evadat din PSD nu a mai reușit nimic notabil lângă Dottore Ponta, făcându-se de râs la locale și ratând cu puțin peste 4% la parlamentare. Fără organizații în multe localități ale județului, cu o campanie incoerentă, cu mesaje abramburistice, Marinică a crezut că partidul se conduce ca Autogara din Pechea iar campania electorală e totuna cu o foaie de parcurs a unui șoferache din subordine.

A rămas…decât pieton politic.

Cristinel de la ALDE a fost mai ghinionist și totodată masochist cu patalama. A obținut la locale mandatul de consilier județean dar a renunțat repejor la el pentru, credea el o carieră în deputăție. Ghinion. Ca la ruletă! A rămas acasă să se ocupe de afaceri, mare parte închise pe temei pandemic.

Asocierea lui Ponta cu Tăriceanu, una bolnavă pentru politica românească, a eșuat din fericire, carierele celor doi părând a fi la final. Cel puțin, mult-măritatul Călin, declarat cândva monarhist, mai apoi în trena pușcăriașului Dragnea, fără vreo șansă de continuitate după cei patru ani de vacanță forțată.

Făzăneala PMP are cea mai haioasă situație dar și dramatică în același timp.

După ce a ratat accederea în Parlament pentru aproximativ 0,10%, Cristache se vede nevoit să-și vacanteze probabil postul (dacă nu o va face, Bucureștiul o va cere!) și, în plus, va rămâne cu o grămadă de belele pe cap. E greu, să rămâi cu așa matriarhat ce-și va pierde cu siguranță privilegiile sau mă rog, posturile. Ce faci Fazane rotofei cu subprefectul Viorica David, cu șefa ANIF, Iulia Hârleșteanu, cu inspectoarea adjunctă de la IȘJ, Carmen Vijelie bașca „duamnele” de pe funcții guvernamentale?

Le lăsași în miriște și nici n-ai băgat de seamă! Ai timp belfere, în ăști patru ani, cum spune românul, să stai cu burta pe carte, să studiezi din tainele comunicării unde ești praf, și să-ți aliniezi matriarhatul pe-aproape. Succesuri!


Distribuie articolul

You May Also Like