Campania de vaccinare la Galați: nu strălucește, dar nici nu se oprește!

Distribuie articolul


Statistica plasează județul Galați pe la mijlocul topului privind interesul pentru vaccinare. Altfel spus, gălățenii nu se calcă în picioare ca să se vaccineze, dar nu sunt nici foarte cârcotași când vine vorba despre imunizare.


Potrivit statisticilor, aproape 2.000 de persoane au fost vaccinate miercuri, 28 aprilie, la centrele din județul Galați. Dintre acestea 1.300 sunt la prima doză. În total, de la debutul campaniei de vaccinare, au fost folosite aproape 95.000 de doze de vaccin. Peste 60.000 de persoane au fost vaccinate în județul Galați anti-COVID, iar 33.000 dintre acestea au făcut ambele doze.


Pentru a accelera campania de vaccinare, autoritățile pregătesc mai multe variante care vor ușura procedurile. Pentru cei din mediul rural, va fi pusă la dispoziție o caravană mobilă. Aceasta va fi organizată de Spitalul Militar gălățean și va acoperi județele Galați și Brăila.
Tot la spitalul Militar din Galați va fi deschis un centru de vaccinare care va funcționa non-stop, iar doritorii nu vor avea nevoie de programare.

Este vorba despre un proiect pilot al Ministerului Apărării care va fi începe în toate spitalele militare din țară pe 4 mai și va ține o săptămână.
Și tot după Paște va începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Nu sunt foarte mulți medici care au aceptat să se implice, așa că probabil nu vor influența foarte mult desfășurarea campaniei naționale.

Nu în cele din urmă în orașul Galați ar putea fi organizate centre de vaccinare drive-thru și evenimente de tipul maratonul vaccinării.


Distribuie articolul

You May Also Like