Starea de alertă va fi prelungită. Decizia va fi luată în ședința de vineri a Guvernului

Distribuie articolul

Membrii Guvernului condus de Nicolae Ciucă participă vineri la o ședință în cadrul căreia se va lua decizia privind prelungirea stării de alertă. Măsura se va aplica în următoarele 30 de zile în toată țara.

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut anunțul privind prelungirea stării de alertă. Este o perioadă importantă pentru că urmează sărbătorile, a spus Arafat.

„Să vorbim deschis despre ce urmează în perioada sărbătorilor. Este foarte important ca persoană, fiecare ce va face, ca familie ce va face. În Bucureşti, numai în ultimele două zile, am avut un număr de cazuri aproape de 2.000 două zile şi azi 1.700. Asta înseamnă o presiune care va fi asupra sistemului sanitar în următoarea perioadă. Asta înseamnă ca toată lumea să respecte portul măştii peste tot, distanţarea, măsurile de igienă, măsurile de telemuncă sau muncă la domiciliu sau combinarea cu separarea în două grupuri a celor care merg la lucru. De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi celor din familia dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu cât mai mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal”, a mai afirmat Raed Arafat.

În următoarele 30 de zile vor rămâne în vigoare toate restricțiile din perioada anterioară.


Distribuie articolul

You May Also Like