Liviu Dragnea ar putea fi mătrășit de pesediști

Distribuie articolul

Vestea condamnării la închisoare cu executare a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a făcut înconjurul lumii. Din America până în Africa de Sud și din Rusia până în Costa Rica, jurnaliștii au scris despre ultima ispravă a românilor. În articole se vorbește despre condamnarea liderului PSD, dar și despre faptul că pesediștii au făcut zid în jurul șefului. Nimic nou sub soare: ne facem (din nou) de băcănie în lumea largă, din cauza unor politicieni ticăloși. De aceea, trecem rapid peste sporovăiala politrucilor ca să subliniem ce am remarcat după condamnarea liderului PSD.

  1. Nici măcar un singur pesedist dintre cei care au făcut zid în jurul șefului de partid nu a spus că Liviu Dragnea este nevinovat la acuzația procurorilor(faptul că a provocat angajarea „fictivă” la o instituție a statului a două secretare de la PSD). Toți apărătorii liderului PSD vorbesc, mai mult sau mai puțin direct, despre valoarea prejudiciului care ar putea să nu mai fie o infracțiune dacă se situează sub un anumit nivel. Altfel spus, lumea recunoaște indirect că Dragnea a făcut faptele de care este acuzat, dar atenția se mută pe răbojul cu prejudicii, în modul de calcul „ a furat un ou, nu un bou”. Mișto politician!
  2. Pesediștii îi cred pe români tare proști atunci când bagă textul cu prezumția de nevinovăție. Trecem peste faptul că, nicăieri în lumea civilizată, politicienii condamnați de o instanță nu stau în fruntea unor instituții importante(președintele Camerei Deputaților este al treilea om în stat). Prezumția de nevinovăție funcționează până la decizia definitivă în dosarul angajărilor fictive. Pesediștii „uită” că Dragnea mai are o condamnare definitivă la închisoare cu suspendare pentru fraude electorale. Așadar, să-și dea demisia pentru că este condamnat PENAL.
  3. Ne-am prins de ce, aseară, pesediștii au lăsat-o mai moale cu statul paralel. Judecătorii, care l-au condamnat pe Dragnea, l-au achitat recent pe Călin Popescu Tăriceanu Adică, la Tăriceanu judecătorii au fost cinstiți și nu au cedat presiunilor statului paralel iar acum la Dragnea s-au răzgândit? Cam greu de explicat, chiar și la birtul comunal.

Astăzi, la PSD este ședință mare, iar Gabriela Firea vorbea ieri despre ceva miros de „sânge politic”. Noi credem că, în ciuda unui joc de glezne televizat, Dragnea va fi invitat să danseze mai în spate, poate la altă masă. Este felul nostru de a le acorda tuturor pesediștilor prezumția de nevinovăție: nu pot fi atât de ticăloși încât să susțină la nesfârșit un condamnat care riscă să arunce în aer partidul și țara.


Distribuie articolul

You May Also Like