Calvarul șoferilor. Vor fi ample restricții de trafic în centrul orașului Galați deoarece Apă Canal modernizează rețeaua de apă

Distribuie articolul

Societatea Apă Canal a început o lucrare de reabilitare a rețelei de apă potabilă din zona centrală a orașului Galați. Este vorba despre rețeaua de pe strada Navelor, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Marii Uniri și strada Domnească. Pentru a realiza lucrarea, specialiștii vor deschide șantier pe carosabil, astfel încât circulația auto între faleză și pasaj va fi restricționată.

Autoritățile nu au anunțat încă perioada în care traficul auto va fi oprit. Cert este că în următoarele săptămâni, specialiștii vor încheia proiectarea. În august sau în septembrie, muncitorii vor începe să sape pentru a ajunge la conductele montate între anii 1971-1983.

Vestea proastă este că firma care a câștigat contractul are nevoie de multe luni pentru a finaliza lucrarea.

„Finalizarea investiției este prevăzută la 9 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor….În cadrul lucrărilor este prevăzută reabilitarea rețelei de apă cu țeavă din polietilenă de înaltă densitate PE 100 SDR 17, Pn 10, în gama De 400mm – De 25mm, îmbinarea realizându-se prin electrofuziune. Conductele vor fi montate îngropat, pozate pe un pat din material granular sau argilă de construcție de 10 cm grosime, având în vedere terenul loessoid macroporic sensibil la umezire”, se arată în comunicatul societății Apă Canal.

Vestea bună este că lucrarea nu îi va lăsa în țeava goală pe gălățenii care stau în Centru.

„Având în vedere că înlocuirea rețelei de apă se realizează pe același traseu, se va asigura alimentarea cu apă a consumatorilor afectați, prin execuția unor tronsoane de conductă și branșamente provizorii. Se va repara canalul de protecție necirculabil existent, pe întreaga lungime a acestuia. Se vor reabilita cele 17 cămine (13 cămine de vane și 4 cămine de observație) și se vor executa 4 cămine de vane noi. Pe rețeaua de alimentare cu apă sunt prevăzuți minimum 4 hidranți supraterani”, au precizat reprezentanții Apă Canal.

Investiția are o valoare de 1.344.417 lei plus TVA. Cu acești bani, va fi reabilitată rețeaua de apă din strada Navelor – Centru, pe tronsonul Bulevardul Falezei – strada Domnească la blocurile L, M și N6.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns