Noi cămine pe hârtie în campusul Universității ”Dunărea de Jos”

Distribuie articolul

Hârtia suportă orice, inclusiv să ridici cămine studențești pe ea. O dovedește un răspuns ministerial care anunță că universitatea gălățeană de stat ar urma să beneficieze, într-un viitor nedefinit, de noi locuri de cazare pentru tinerii studioși. Deocamdată, totul este la stadiul de proiect pentru întocmirea documentației tehnice, adică puțin mai mult decât nimic.

În 2017, Compania Națională de Investiții lansa un proiect național al cărui scop principal era construirea a 30 de cămine studențești în întreaga țară. După lansare, liniște. Până în această vară, când senatorul gălățean George Stângă i-a adresat o interpelare ministrului Educației Naționale.

”Vă solicit să îmi transmiteți care este stadiul proiectului la nivel național și care este situația beneficiarului Universitatea Dunărea de Jos în cadrul acestui proiect”, a cerut Stângă.

Răspunsul este că e bine, suntem pe listă, dar să mai avem puțintică răbdare, nu se știe până când.

”Pentru 12 din cele 30 de obiective se află în contractare (achiziție publică) serviciile de proiectare pentru întocmirea documentației tehnice de aprobare a indicatorilor, la nivel de studiu de fezabilitate, printre care se regăsește și Universitatea Dunărea de Jos din Galați”, anunță victorios ministrul Valentin Popa.

Așadar, după un an nici măcar indicatorii nu sunt aprobați, nu mai vorbim de proiectarea și execuția clădirilor. Al căror termen de finalizare a rămas ca până acum: neprecizat.


Distribuie articolul

You May Also Like