Lista comisioanelor bancare care dispar începând de sâmbătă

Distribuie articolul

Sunt vești bune pentru românii care au conturi bancare. Începând de sâmbătă, 27 ianuarie, persoanele care folosesc conturi de plăți cu servicii de bază vor scăpa de plata unor comisioane, potrivit unei legi care va intra în vigoare în penultima zi a săptămânii. Comisioanele vor fi anulate în funcție de veniturile pe care le au clienții. Este vorba despre persoanele fizice cu venituri lunare aflate sub/peste 60% din câștigul salarial mediu brut (aproximativ 2.497 lei) sau care în ultimele șase luni au avut venituri cumulate sub/peste 60% din câștigul salarial mediu brut.

Persoanele fizice cu venituri lunare din salariul brut lunar sub 2.497 de lei nu vor mai plăti comisioanele pentru operațiunile de deschidere și închidere ale unui cont de plăți, pentru serviciile de administrare de cont, pentru depuneri și retrageri de numerar în România (de la ghișeu sau bancomat, în timpul sau în afara programului de lucru al băncii), pentru interogarea contului de plăți și pentru primele zece operațiuni lunare de plată pe teritoriul UE.

În cazul persoanelor fizice care au salariul brut peste pragul de 2.497 de lei dispar doar comisioanele percepute de bănci pentru deschiderea, închiderea și interogarea unui cont și pentru retragerile de numerar în țările UE.

Legiuitorul a stabilit ca etalon câștigul salarial mediu brut prognozat toamna pentru anul următor de Comisia Națională de Prognoză.


Distribuie articolul

You May Also Like