Se încing spiritele la ArcelorMittal: Aproape 1.000 de protestatari s-au adunat la poarta combinatului

Distribuie articolul

Situația la ArcelorMittal Galați dă în clocot. Joi, 25 ianuarie, la ora 11.00, aproape 1.000 de salariați s-au adunat la poarta combinatului și au cerut încheierea contractului colectiv de muncă pe anul 2018 în condițiile anunțate de sindicate. Aceștia au intrat ulterior in Combinat.

Salariații de la ArcelorMittal protestează la poarta combinatului. Oamenii huiduie, fluieră și scandează împotriva conducerii unității. Până la ora 12.00, nu au fost incidente iar reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi au încercat să-i convingă pe oameni să renunțe la proteste. Probabil, numărul protestatarilor va crește foarte mult până la ora 14.00 atunci când se va face schimbul de tură.

Salariații ArcelorMittal sunt nemulțumiți de oferta salarială a administrației. Negocierile pentru contractul colectiv de muncă pe 2018 au intrat în impas, din cauza divergenței de opinii dintre patronat și sindicate la capitolul salarial. În timp ce reprezentanții muncitorilor cer majorarea lefurilor cu 21%, creșterea unor sporuri și a valorii tichetelor de masă, dar și promovări pentru membrii de sindicat, negociatorii administrației ArcelorMittal au avansat o ofertă ce presupune creșterea salariilor cu aproximativ 4%, precum și majorarea primelor cu 40 de lei fiecare. De asemenea, conducerea vrea să încludă în salariu sporul de condiții grele și să încheie un contract de muncă valabil doi ani, solicitări considerate de neacceptat de către sindicaliști.

Săptămâna trecută și la începutul acestei săptămâni, tensiunile mocnite au explodat. Sute de muncitori s-au adunat în fața clădirii administrative la ieșirile din ture și au protestat. Revolta angajaților din combinat s-a soldat cu geamuri sparte, huiduieli și cu forțarea intrării în Turn, protestatarii fiind nemulțumiți că șefii de la ArcelorMittal îi ignoră.


Distribuie articolul

You May Also Like