Jumătate de milion de euro pentru popourile elevilor de la țară, din județul Galați

Distribuie articolul

Se simte că se apropie alegerile. Guvernanții și-au adus aminte de o problemă nerezolvată de pe vremea lui Ștefan cel Mare și Sfânt: toaletele școlare din fundul curții. Prin gura ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, reprezentanții puterii au anunțat că vor să ridice popurile școlarilor și ale preșcolarilor de pe wc-urile arhaice și să le mute în niște containere moderne, dotate ca la hotel.

Ministrul Teodorovici a anunțat că, până la finalul acestui an, nici o unitate școlară nu va mai avea toaleta în curte. Statul va demara un program privind dotarea școlilor și a grădinițelor cu containere speciale cu wc-uri și chiuvete.

Construcțiile ușoare vor fi lipite de școală, iar, dacă nu este posibil, vor avea un pasaj de legătură cu clădirea în care se fac cursurile. Containerele vor fi conectate la rețelele de apă, electricitate și canalizare. Potrivit ministrului, un container va costa 10.000 de euro, investiția urmând să fie acoperită de primăriile care, ulterior, își vor recupera banii de la Guvern.

Statisticile arată că în România sunt 1.400 de unități școlare cu toaleta în curte. Nu încercăm să aflăm câți părinți vor merge fericiți la vot pentru că odraslele lor au popoul curat, măcar la școală, dacă acasă nu se poate.

Calcule facem doar ca să aflăm cât va costa modernizarea anunțată peste noapte de guvernanți. În județul Galați există 29 de școli și grădinițe cu toaleta în curte, dar cu unitățile arondate se ajunge la 50 de clădiri care au nevoie de investiția guvernamentală.

Rezultă că doar în județul Galați statul va investi 500.000 de euro pentru containerele moderne la care se vor adăuga cheltuielile cu montarea și realizarea legăturilor cu rețelele de utilități. Uite de asta sunt bune alegerile!


Distribuie articolul

You May Also Like