Nu e poluare, eventual destrăbălare: pata de pe râul Siret reprezintă un fenomen natural la care contribuie peștii în timp ce se împerechează

Distribuie articolul

Pe Râul Siret, în județul Galați, nu s-a produs nici o poluare masivă. Informația vine de la reprezentanții Gărzii de Mediu Galați, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o pată uriașă care plutește la suprafața apei. Specialiștii spun că este vorba despre un fenomen natural care se produce în fiecare an.

În ultimele zile, stratul de spumă închisă la culoare a fost văzut în mai multe locuri, inclusiv în județul Galați, în apropierea gurii de vărsare a Siretului în Dunăre. Mai mulți fotografi au surprins imaginile care ulterior au fost îndelung dezbătute pe FB. Reprezentanții Gărzii de Mediu Galați au anunțat că spuma apărută la suprafața apei reprezintă un fenomen natural care se produce în fiecare an, mai ales primăvara și vara. Spuma se formează în jurul vârtejurilor, în același timp cu creșterea debitelor, și adună laolaltă resturi de pe fundul apei și unele provenite de la împerecherea peștilor.

Autoritățile exclud varianta unei poluări cu reziduuri, mai ales că aproape toate activitățile economice de pe malul gălățean al râului Siret au dispărut. De asta au avut grijă eco-politicienii care i-au distrus pe micii, mijlociii și marii întreprinzători.


Distribuie articolul

You May Also Like