Reîncepe școala, dar nu pentru toată lumea. În interior se poartă măști de protecție sau viziere

Distribuie articolul

Astăzi se reiau cursurile școlare. Preșcolarii și elevii tuturor claselor exceptându-le pe cele terminale se întorc la școală, după vacanța prelungită de primăvară. Nu toți elevii participă fizic la cursuri. Conform noilor reguli stabilite de autorități, în localitățile în care rata de infectare este peste o persoană la mia de locuitori, așa cum este cazul Galațiului, pot participa la cursuri preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal și elevii din învățământul special, indiferent de clasă. Regula se aplică până la finalul semestrului cu precizarea că elevii claselor din anii terminali se vor întoarce la cursuri pe 10 mai. Ceilalți elevi învață on-line, iar școlile se redeschid complet doar dacă rata de infectare scade sub 1/1.000.

În baza noilor scenarii stabilite, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, dar și cei de a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile cu rata de infectare de peste 1 la mie vor continua școala on-line. În județul Galați, sunt 20 de localități aflate în scenariul galben, inclusiv orașul Galați. Celelalte localități sunt în scenariul verde.

În interiorul școlilor, trebuie să fie folosite măști de protecție sau viziere.

„Personalul didactic/nedidactic și personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învățământ prevăzut la alin (7) are obligația să poarte mască în permanență în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor atât în interior cât și în exterior, precum și în sălile de clasă, cu excepția situațiilor în care procesul specific de predare/ învățare/ recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor folosi viziere și vor evita în permanență contactul față în față cu copiii la o distanță mai mică de 2 metri”, au stabilit autoritățile.

Vacanța de vară va începe pe 25 iunie. Elevii din anii terminali vor încheia semestrul pe 4 iunie și pe 11 iunie.


Distribuie articolul

You May Also Like