Facilitățile acordate unei firme controlate de pesediștii gălățeni, atacate în instanță

Distribuie articolul

Liberalii gălățeni vor egalitate între căței. Ei îi  spun altfel: „Partidul Naţional Liberal demască și atacă favorurile pe bani publici oferite de Primăria Galaţi clientelei politice a Partidului Social Democrat”. Concret, liberalii au făcut o plângere prealabilă împotriva facilităților primite de la bugetul local de Centrul de Afaceri Navrom.

Societatea Navrom este controlată de liderii PSD Galați direct, prin acționarul Viorel Ștefan, și indirect, prin „acționarul din umbră”, Dan Nica. A devenit o obișnuință că imobilul deținut de Navrom pe faleza Dunării să primească facilități prin votul consilierilor locali. S-a întâmplat și anul acesta, Consiliul Local hotărând să scutească societatea de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren. Liberalii din CL au votat împotriva proiectului și, recent, au depus o plângere prealabilă susținând că facilitățile acordate Navrom încalcă legea.

„Partidul Naţional Liberal – filiala Galaţi, a formulat, în baza art.7 din Legea nr.544/2014 a contenciosului administrativ, o plângere prealabilă împotriva Hotărârii Consiliului Local Galaţi nr.731/19.12.2018 privind aprobarea unui ajutor de minimis individual, reprezentând scutirea de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren datorate de S.C. Navrom Centru de Afaceri S.R.L. pentru perioada 01.01.2019 – 31.12.2020, întrucât societatea în cauză nu îndeplineşte condiţiile stabilite de legislaţie în acest sens. Astfel, Navrom Centru de Afaceri S.R.L. desfășoară activități de închiriere spaţii, domeniu ce nu este prevăzut de lege a fi scutit de la plata impozitului pe clădiri și a impozitului pe teren, ceea ce face ca ajutorul acordat prin hotărâre de consiliu local să fie ilegal”, scrie în anunțul PNL Galați.

Liberalii mai spun că hotărârea de CL încalcă legea deoarece Instituția Prefectului și Consiliul Județean Galați nu au fost informate, așa cum prevede Ordonanţa de Urgenţă nr.77/2014 privind procedurile naționale în domeniul ajutorului de stat.

„Practic, majoritatea PSD – ALDE din Consiliul Local Galaţi eludează legea în interesul unei firmei de casă, iar de suferit nu are decât bugetul local, tot mai strâmtorat de măsurile luate în favoarea clientelei politice a PSD Galaţi. Partidul Naţional Liberal Galaţi nu va rămâne indolent la abuzurile Primăriei Galaţi și va utiliza toate pârghiile legale ca să le contracareze, mai ales când la mijloc sunt bani publici, banii gălăţenilor,” a declarat George Stângă, președintele PNL Galați.

PNL Galați va solicita instanței suspendarea hotărârii Consiliului Local și anularea acesteia, cu scopul de a recupera prejudiciul.


Distribuie articolul

You May Also Like