Mii de porci au murit în urma unui incendiu. Ferma se află într-o localitate bântuită de pesta porcină

Distribuie articolul

Au scăpat de pesta porcină și au murit într-un incendiu. Este ceea ce au pățit aproximativ 1.700 de porci de la o fermă din localitatea brăileană Tichilești. Focul a distrus parțial hala în care se aflau godacii, animalele murind sufocate și din cauza arsurilor. Pompierii încearcă să afle ce a declanșat incendiul

Incendiul a izbucnit în jurul orei 6.00 și a fost anunțat de unul dintre paznici. La fața locului au intervenit trei autospeciale ale pompierilor care au reușit să localizeze focul. Cei mai mulți dintre porcii din interior nu au scăpat: animalele au murit prin asfixiere, din cauza fumului, sau din cauza arsurilor. Totuși, 600 de porci au fost salvați.

„Pe noi ne-a anunțat un paznic, am trimis la fața locului trei autospeciale cu apă și spumă. Focul este doar la hala cu porci, nu s-a extins la alte clădiri… Au ars aproximativ 1.700 de porci, au fost salvați circa 600, iar din hala de 1.000 de mp, a ars mare parte din acoperiș, circa 400 mp”, a declarat Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila.

Incendiul de la ferma din Tichilești s-a produs la câteva săptămâni după ce pesta porcină a făcut ravagii în complex și în zonă. Din cauza virusului, în localitatea brăileană au fost/urmează să fie eutanasiați 35.000 de porci de la ferma afectată de incendiu, în timp ce alte sute de capete au fost luate din gospodăriile țăranilor.


Distribuie articolul

You May Also Like