Restaurantele se deschid și nu prea! Află AICI data în discuție și pagubele estimate dacă se prelungește restricția

Distribuie articolul

Restaurantele din România ar putea să se redeschidă de la 1 iulie. Este data luată în calcul de autorități, această fiind o nouă etapă de relaxare. Decizia va fi luată peste câteva zile.

Reprezentanții patronilor de restaurante vorbesc despre pierderi uriașe dacă Guvernul va prelungi restricția. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că decizia care se va lua peste câteva zile este condiționată de evoluția numărului de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19. El a făcut apel la români să respecte regulile privind igiena și distanțarea socială, astfel încât epidemia să nu aglomereze din nou spitalele.

Dacă epidemiologii își vor da acordul, restaurantele se vor redeschide la 1 iulie. Reprezentanții patronilor de restaurante vorbesc despre pierderi uriașe. Comparând cu vânzările de anul trecut, ei spun că în industrie se înregistrează pierderi de peste 1,5 miliarde de euro.

Situația este cu atât mai gravă cu cât clienții care au vacanță rezervată cu masa inclusă nu pot beneficia de serviciul plătit. Reprezentanții domeniului HoReCa spun că sunt pregătiți să redeschidă restaurantele începând de săptămâna viitoare.

În ultima perioadă, cei implicați au lucrat împreună cu membrii autorităților sanitare la normele care vor aplicate după redeschiderea restaurantelor, astfel încât clienții să fie în siguranță. În prezent, restaurantele sunt deschise doar pentru terase și pentru livrări la domiciliu, ceea ce înseamnă că funcționează la mai puțin de un sfert din capacitate.


Distribuie articolul

You May Also Like