În urmă cu mai bine de 50 de ani, canadianul Laurence J. Peter lansa o teorie managerială, potrivit căreia oamenii cu rezultate bune dintr-o organizație au tendința de a fi avansați în ierarhie până la nivelul de la care devin incompetenți. De fapt, lucrarea lui Peter are un caracter de satiră, însă ideea care se poate desprinde este că, în loc de promovare, s-ar impune, mai degrabă recompense materiale și atât.
Din acest punct de vedere, este mai greu de înțeles preocuparea deputatului gălățean Lilian Scripnic în legătură cu situația Combinatului Siderurgic Liberty. Medicul stomatolog, ajuns în Parlamentul României în urma scrutinului din decembrie 2020, este în prezent membru al Comisiei de agricultură de la Camera Deputaților, nu în cea de Sănătate, cum ar fi fost firesc și emite judecăți de valoare cu privire la economia locală și siderurgie.
Un recent articol dintr-o publicație on-line îl devoalează pe Lilian Scripnic din postura de vajnic apărător al intereselor firmelor românești. Acesta susține că, în prezent, peste 900 de firme au de încasat de la Combinatul Siderurgic minimum 100 de milioane de euro, o chestiune de competența justiției. Tot medicul stomatolog este revoltat de faptul că firma Liberty solicită sprijin statului român, prin EximBank, pentru un credit garantat. ”Solicitarea Liberty este revoltătoare, iar dacă statul român ar trebui să ajute firmele afectate de războiul din Ucraina, atunci acestea ar trebui să fie cele românești”, mai spune deputatul gălățean.
Păi, cu cei peste 5.000 de oameni care lucrează în Combinat și cu familiile acestora ce ai domnule deputat? Și ei sunt români, gălățeni și poate ți-au acordat votul. Ce să mai vorbim despre faptul că ne ”revoltă” o companie care contribuie consistent la PIB-ul României, într-un context strategic pe care nu este nevoie să îl mai detaliem. Dar, asta se întâmplă atunci când, din considerente politicianiste, ți-ai atins limita incompetenței.