ISU are o mașină nouă pentru intervenţiile pirotehnice. Vechea mașină era fabricată în 1976

Distribuie articolul

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galați are începând de miercuri o mașină nouă pentru intervenţii pirotehnice. Autospeciala a costat 268.000 de lei și va înlocui vechea mașină fabricată în 1976. Noua autospecială va prelua și transporta muniția către zona de detonare, dar și materialele necesare intervenției în astfel de situații.

Reprezentanții Consiliului Județean Galați au explicat că investiția s-a realizat deoarece vechea maşină cu care se transporta materialul explozibil a fost fabricată acum aproape jumătate de secol. Noua autospecială poate fi folosită de pirotehniști dar și în alte tipuri de misiuni precum distrugerea podurilor de gheaţă sau tractarea unui vehicul şenilat.

Autoritățile au anunțat că bena autospecialei este căptuşită la interior cu panouri din oţel, iar între benă și șasiu există blindaj de oțel. Autospecială este dotată cu un troliu, care are o capacitate de ridicare de minimum 500 de kg. Echipajul a fost dotat cu veste şi căşti de protecţie balistică, pătură antischijă, lanterne cu utilizare în mediul gazos şi combinezoane speciale pentru intervenţie.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns