Ne merge din ce în ce mai rău: la Galați, numărul pensionarilor este mai mare decât cel al salariaților

Distribuie articolul

O ducem din ce în ce mai rău și nici măcar statistica nu ne ajută. La Galați, numărul pensionarilor este în creștere în timp ce numărul angajaților scade.  Raportul între cetățenii activi și pensionari s-a inversat pentru prima dată în urmă cu doi ani, iar autoritățile nu au luat nici o măsură ca să stopeze acest fenomen.

În prezent, în județul Galați sunt mai mulți pensionari decât salariați. Conform statisticilor prezentate de Casa de Pensii, în luna ianuarie în actele oficiale figurau 139.157 de pensionari. În condițiile în care în județ sunt 117.978 de salariați, rezultă că un angajat susține 1,17 pensionari. La Galați, modificarea balanței s-a produs în urmă cu doi ani fiind provocată de îmbătrânirea populației și de plecările în străinătate și în alte zone ale țării.

Realitatea este că gălățenii cu chef de muncă au împânzit Europa. În ultimii ani, însă, foarte mulți tineri și-au făcut bagajele și au plecat nu la Londra, Berlin și Roma, ci la Brașov, Oradea și Cluj-Napoca. Iar asta spune totul despre comparația Galați-restul lumii și despre performanțele politicienilor gălățeni.


Distribuie articolul

You May Also Like