Autoritățile gălățene ar amenaja Lacul Gârboavele, doar că nu are apă

Distribuie articolul

Reprezentanții Consiliului Județului Galați și-au dorit să pregătească pentru agrement zona lacurilor din Pădurea Gârboavele, dar s-au împiedicat într-un amănunt natural: acestea nu mai au apă. Chiar și așa, ideea nu este abandonată.

În zona de nord a Pădurii Gârboavele existau în perioada comunistă trei lacuri, alimentate de un pârâu și din sistemele de irigație. Cum nu s-a ocupat nimeni de infrastructură timp de mai bine de trei decenii, pârâul s-a colmatat iar sistemele de irigații au fost dezafectate. Pentru a obține aviz de mediu la Pădurea Gârboavele, autoritățile județene trebuiau să amenajeze cele trei bălți și-și propuseseră să transforme unul dintre ele într-o zonă similară cu cea de la Lacul Zătun. Doar că, surpriză: totul este secat.

„Ar fi fost bine dacă ar fi fost apă doar că, forând, ne-am dat seama că ea nu există. Pentru o alimentare cu apă din altă parte ar fi costurile foarte mari. Trebuie făcută o amenajare hidrologică a lacurilor, așa prevăd cei de la Mediu”, susține Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Lipsa apei nu-l dezarmează pe Costel Fotea. El spune că se va căuta în continuare o soluție, iar finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns