Școală de fiscalitate generată de lipsa de personal la ANAF

Distribuie articolul

În prezent, în zona finanțelor publice sunt aproximativ 2.500 de posturi vacante.

 Peste 5 ani numărul acestora va creste la 6.000, ca urmare a atingerii pragului vârstei de pensionare de către unii funcționari. Este evident faptul că digitalizarea va genera o reducere a numărului de posturi vacante necesare si, ținând cont că perioada de formare a unui angajat este de minim doi ani, în perioada 2021 – 2024 este necesară ocuparea prin recrutare externă a 2000 de posturi vacante.   

Domeniile prioritare de ocupare a posturilor vacante cu tineri absolvenți sunt: IT, statistica, econometrie, managementul proiectelor etc.   

Fiscul  va înființa o Școală de Fiscalitate, organizată ca un centru de excelență în domeniul fiscal. Această structură educațională își propune să atragă lectori de înalt nivel profesional și academic în susținerea scopului sau de a livra cursuri de pregătire profesională și formare a funcționarilor publici aflați la început de carieră, efectuarea de studii și cercetare științifică în domeniul fiscalității, organizarea de seminarii și comunicări științifice.

Pe de alta parte, ANAF ia în calcul realizarea unor programe comune de formare profesională a angajaților din sistemul fiscal împreună cu Corpul Experților Contabili si ai Contabililor Autorizați, Camera Consultanților Fiscali, Academia de Studii Economice și cu Școala de Fiscalitate.


Distribuie articolul

You May Also Like