EDITORIAL/ Încep șicanele și jocul de glezne

Distribuie articolul


Campania electorală abia începută oficial se desfășoară fără incidente majore, articulările părând a se da mai mult prin birouri decât pe teren.


Dacă la precedentele alegeri locale miza foarte ridicată iscau chiar și încăierări de stradă, deocamdată lucrurile sunt într-o oarecare fază de normalitate.


În rural, acolo unde patimile sunt mai aprinse totul se mizează pe neamuri, vecini, ajutoare de tot felul, o bere dată la bufet sau o sarmăluță în plus duminică la Biserică.


Nu putem însă trece cu vederea accesul răutăților ca să nu mai vorbim de șicanele copilărești. Într-o comună terminală din nordul județului, la Bălăbănești, primarul PSD a (ne)montat un așa zis panou de afișaj electoral. Pe lângă faptul că arată ca naiba, competitorii- șapte la număr- chiar n-ar avea spațiu să-și pună afișele.

Deocamdată, două afișe ale PNL și nelipsitul Costică sunt siguri de spațiul de afișaj. Ceilalți, probabil după regula primului sosit. Cei din urmă, ori rămân să-și pună afișele pe gard ori se pregătesc de-o răzmeriță locală.


Băi primare, care nu vei mai fi (nu mai candidează!), cât te costa un kil de vopsea și să pui panoul ista așe, ca tot omu’ normal ca cap ? Dacă tot ești cel mai vechi primar din județ, măcar nu te-ai plictisit mai devreme…


Distribuie articolul

You May Also Like