Investiție europeană de peste 8 milioane de euro la Spitalul Județean din Galați. Clădirea se transformă din temelii

Distribuie articolul

O investiție cu fonduri europene în valoare de peste 8 milioane de euro va transforma Spitalul Județean din Galați. Ieri, autoritățile județene au emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a clădirii cu 9 etaje.  Toate lucrările vor fi gata anul viitor.

Spitalul Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei va fi complet reabilitat și va avea, printre altele, surse regenerabile de producere a energiei. De asemenea, în premieră, conductele, instalațiile pentru transportul fluidelor, țevile de apă și de căldură vor fi schimbate. Vor mai fi înlocuite toate ferestrele, cele 12 lifturi și echipamentele cu un consum energetic mare. În plus, sălile de operații vor fi dotate cu sisteme moderne de tratare a aerului, iar la exterior, clădirea spitalului va fi acoperită cu plăci compozit.

Lucrarea comandată de Consiliul Județean este realizată cu fonduri europene și va costa 8,4 milioane de euro.

„Pentru prima oară de la înfiinţarea spitalului, conductele din subsolul unităţii medicale şi instalaţiile pentru transportul fluidelor vor fi schimbate. Apoi, vor fi modernizate instalațiile de distribuție și transport agent termic şi instalaţiile de distribuţie a apei. Vom schimba toate ferestrele, în secţiile unde nu s-a mai intervenit de peste cinci ani. De asemenea, pentru reducerea costurilor de întreţinere se vor monta sisteme  de producere a energiei din surse regenerabile, iar echipamentele cu un consum energetic mare vor fi înlocuite. Vom schimba 12 lifturi ale spitalului, iar toate saloanele vor avea sisteme de climatizare. În plus, în sălile de operaţie vom introduce un sistem modern de tratare a aerului. Faţa spitalului se va schimba total, după ce vom finaliza şi partea de anvelopare, care va fi făcută cu plăci compozit”, a anunțat, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Conform contractului semnat cu firma care a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean, lucrarea se va finaliza peste 15 luni.


Distribuie articolul

You May Also Like