Se înmulțesc drumurile expres din sud-estul țării. Guvernanții promit încă trei șosele moderne

Distribuie articolul

Șefii Companiei Naționale de Drumuri (CNAIR) au înclinații artistice. Le place desenul. Periodic le prezintă românilor desene cu drumuri expres și autostrăzi. Apoi, se răzgândesc, le corectează, apar alte desene și tot așa. Asta în timp ce românii, care au treabă la deal și la vale și nici nu se pricep la desen, sunt nevoiți să se descurce pe șoselele moștenite de la Ceaușescu.

Ultima schiță artistică se numește „Șosele virtuale în soare” și vizează zona de sud-est a țării. Nu se zice nici pâs despre județul lui Dan Nica, pentru că artistul este îndrăgostit de Brăila lui Terente și Bunea Stancu. Ne-am uitat și noi pe desen și am amețit pentru că șoselele merg în toate direcțiile: de la Brăila la Focșani, de la Brăila la Buzău și de la Brăila la Tulcea. Bonus, pentru brăilenii (și gălățenii) care visează la ziua în care urmașii lor vor ajunge în condiții civilizate la mare, există și un drum expres Tulcea Constanța.

Nu vă entuziasmați prea tare pentru că CNAIR nu vorbește despre asfalt, ci despre hârtie. Șefii companiei au anunțat că au primit mai multe oferte privind realizarea studiilor de fezabilitate pentru drumurile expres din sud-estul țării. Iar povestea birocratică ține cât încă trei concedii la greci, turci și bulgari. După atribuirea contractelor, firmele vor avea la dispoziție o perioadă de doi ani pentru realizarea documentelor.

La finalul perioadei vor fi organizate licitațiile necesare stabilirii constructorilor și, apoi, se va trece la realizarea șoselelor. Asta dacă nu apar contestații sau alte probleme, așa cum se întâmplă frecvent în investițiile care vizează infrastructura rutieră. Oricum, în cel mai optimist scenariu, șoselele în discuție vor fi gata peste jumătate de deceniu.

Ar mai fi și noua legătură rutieră între Galați și Brăila, adunăm toate datele, ne uităm în ochii guvernanților și ajungem la rezultatul final: gălățenii și brăilenii vor merge la Constanța și Focșani pe drum expres atunci când strănepoții lui Marian Oprișan și Radu Mazăre vor fi baroni zonali.


Distribuie articolul

You May Also Like