Lovitură de imagine: un cercetător american, recunoscut în plan internațional, este noul rector al Universității Danubius

Distribuie articolul


Consiliul de Administrație al Universității Danubius a anunțat că cercetătorul american William B. Harvey este noul rector al instituției. Este vorba despre un cercetător recunoscut în plan internațional.


Numirea lui William B. Harvey a fost aprobată de Ministerul Educației din România. Harvey preia conducerea universității gălățene cu scopul de a extinde legăturile cu mediul academic internațional.


„Având o vastă experiență în sectoarele americane academice și non-profit, experiență pe care o va aplica și la Universitatea Danubius, precum și un larg registru de experiențe în aceste domenii, Harvey intenționează să construiască și să extindă reputația pe care instituția și-a construit-o deja, ca fiind o universitate antreprenorială modernă, dinamică și care este perfect adaptată societății contemporane”, au comunicat reprezentanții Danubius.


În trecut, William B. Harvey a lucrat la mai multe universități și alte instituții din SUA, dar și din China și din Ghana.


Totodată, el a ocupat funcția de Președinte al Comitetului Consultativ pentru Educație la Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA), a fost profesor invitat la Smithsonian Institution, membru american al Consiliului pentru Educație, membru al Institutului pentru Conducerea Educației și cercetător de vară la Centrul pentru Studii Avansate în Științe

Comportamentale de la Universitatea Stanford. În plus, Harvey este președintele fondator al Asociației Naționale a Ofițerilor în domeniul Diversității în Învățământul Superior (NADOHE) și fost membru al consiliilor de administrație ale Asociației Americane pentru Afro-americani din Învățământul Superior, Consiliul Național pentru Cercetarea Femeilor, Centrul Yale-Howard ce studiază Disparitățile în materie de Sănătate, Proiectul Studiul Noilor Cercetători de la Universitatea Harvard, Proiectul Cercetătorii WEB DuBois la Universitatea Princeton, Proiectul Site Support pentru Școli la Universitatea Johns Hopkins și Centrul de istorie vie și politici publice Martin Luther King.

Foto: Hotnews. ro


Distribuie articolul

You May Also Like