De Ziua Protecției Civile IGSU a lansat un ghid de bune practici pentru fermieri

Distribuie articolul

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi IGSU au prezentat duminică Ghidul de bune practici pentru depozitarea şi utilizarea în siguranţă a îngrăşămintelor în fermă.
Inspectorul general al IGSU, Dan-Paul Iamandi, a precizat că ghidul a fost elaborat în urma mai multor consultări şi al încheierii unui protocol de colaborare cu Azomureş.


Ghidul este succint, uşor de citit şi foarte uşor de aplicat.
Potrivit inițíatorilor, sunt informații legate de siguranţa utilizării produsului de către persoanele care sunt în măsură să îl utilizeze, depozitari şi fermieri, date legate de modul în care se poate interveni în cazul apariţiei unui incendiu, legate de protecţia mediului înconjurător, modul în care trebuie manipulate aceste produse şi utilizate în fermele agricole şi importanţa citirii etichetelor.


Este un capitol special pentru modul în care se citesc etichetele de pe produs, pentru că, uneori, acest lucru poate fi considerat destul de dificil.
Tipărit în 15.000 de exemplare, urmează să fie distribuite prin intermediul Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă la nivel naţional şi, în paralel, prin intermediul distribuitorilor pentru ca fiecare fermier, la un moment dat, să aibă un astfel de ghid.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, unul dintre cei care a sprijinit elaborarea și apariția documentului utilitar, a afirmat că accidente cauzate de îngrăşămintele chimice s-au produs în toată lumea, nu numai în România. El a amintit de explozia produsă la Mihăileşti, soldată cu numeroase victime, în care a fost implicat un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu.


„Apariţia acestui ghid şi faptul că Azomureş a acceptat colaborarea şi chiar au venit ei cu inţiativa (…) a fost un lucru care acum se concretizează, chiar de Ziua Protecţiei Civile. (…) În data de 1 martie este şi Ziua Internaţională a Protecţiei Civile, iar în 4 martie o să comemorăm cutremurul din România, este o zi în care toţi ne gândim la prevenire şi la modul în care ne pregătim în cazul unui nou cutremur. Toate aceste aspecte trebuie să ne aducă aminte de cei care lucrează zi de zi pentru protecţia noastră, pentru prevenirea unor incidente şi pentru minimalizarea impactului unor astfel de incidente care pot să apară şi al altor dezastre”, a transmis Arafat la evenimentul de lansare a ghidului.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns