Incendii în serie la Galați. Focul a fost pus intenționat

Distribuie articolul

Mobilizare generală la Galați, noaptea trecută, după ce trei incendii au izbucnit aproape concomitent în trei cartiere din oraș, toate fiind provocate intenționat.

Primul incendiu a fost anunțat la 112 în Micro 21, la blocul J6 (foto). La fața locului au intervenit numeroase echipaje de la ISU, SMURD și Poliția Galați.

20 de locatari s-au autoevacuat, iar alți 4 au fost evacuați de pompieri, după ce ușa unui apartament de la parter a fost incendiată de persoane necunoscute. Focul s-a extins și la panourile electrice aflate pe peretele din apropiere, astfel că scara blocului și mai multe apartamente s-au umplut de un fum gros și înecăcios.

O persoană a suferit arsuri ușoare la mâini, în încercarea de a stinge focul, iar alte patru, printre care și doi copii, au suferit atacuri de panică și intoxicații ușoare cu fum.

Pompierii au stins rapid incendiul și au stabilit că focul a fost pus intenționat, ne-a informat ISU Galați.

Al doilea incendiu s-a produs la blocul T 10 de pe strada Drumul Viilor, unde o altă ușă de apartament a fost incendiată, se pare tot intenționat. Focul a fost stins rapid și nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale însemnate.

Al treilea incendiu a fost semnalat în Micro 17, la niște tomberoane de gunoi, focul fiind pus tot intenționat, după cum a precizat ISU Galați.

În toate cele trei cazuri, Poliția face cercetări pentru distrugere și pentru a-i identifica pe autorii incendierilor intenționate.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns