ROADPOL Safety Days, proiectul de siguranță rutieră al reţelei Europene a Poliţiilor Rutiere

Distribuie articolul

Până pe 22 septembrie polițiștii rutieri din toată țara vor desfăşura activităţi informativ – preventive, în vederea conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice, în cadrul unui proiect european ROADPOL.

Totodată, poliţiştii rutieri vor purta discuţii cu participanţii la trafic pentru conştientizarea importanţei respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranţă.

Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL realizează proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul este susţinut de Comisia Europeană şi îşi propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora. De asemenea, proiectul îşi propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.


Distribuie articolul

You May Also Like