Incidența crește în municipiul Galați de la zi la zi!

Distribuie articolul

Toată săptămâna incidența la nivelul județului a crescut într-un ritm alarmant, dacă săptămâna trecută aveam zile cu 20-40 cazuri de persoane infectate cu covid 19 astăzi la ultima raportare a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, avem 105 noi cazuri și o persoană decedată. După o săptămână de la începerea semestrului II din anul școlar în curs (9 februarie), mai precis  în 16 februarie consemnam la Galați cea mai scăzută incidență din acest an, 1,12 cazuri la mia de locuitori în municipiul reședință de județ. De la acea dată totul a urcat, iar acum, după reintrarea în scenariul galben în urmă cu o săptămână, am ajuns la o incidență de aproape 2 la mia de locuitori – 1,89 totalul județului fiind de 1,43 cazuri la mia de locuitori, plasând județul pe locul 18 la nivel național.

Pentru comparație, situații „roșii” în județele Timiș(5,50), Cluj (3,61), Ilfov (3,31), Brașov (3,25 și municipiul București (3,05).

La polul opus, județele cu incidență sub 1 la mia de locuitori sunt : Buzău (0,75), Prahova și Harghita (0,77), Călărași (0,78), Vrancea(0,93), Covasna(0,94), Brăila, Tulcea și Mureș, fiecare cu 0,96.

De altfel, Comitetul pentru Situații de Urgență Galați a anunțat în această seară noile scenarii propuse de Inspectoratul Școlar pentru unitățile de învățământ din localitățile Buciumeni, Cuza Vodă, Cavadinești, Ivești, Nămoloasa, Oancea, Piscu, Tulucești și Țepu. Dacă la Cuza Vodă unitățile de învățământ vor trece din scenariul galben în cel verde, la celelalte, transferul se va face invers, fiind vorba de o creștere a incidenței de infectare.

Scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ vor fi analizate în fiecare zi de vineri din săptămână.


Distribuie articolul

You May Also Like