Până în aprilie cooperativele agricole în funcțiune trebuie să-și actualizeze datele la Registrul Comerțului

Distribuie articolul

Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – U.N.C.S.V. A lansat apel, la sfârșitul lunii trecute, tuturor cooperativelor agricole din România că prin modificările şi completările aduse la Legea Cooperaţiei Agricole nr. 566/2004, au obligaţia actualizării actelor constitutive conform prevederilor nou introduse şi înregistrarea la Oficiul Registrului Comerţului până la 20 aprilie 2021.


Ca o recomandare, toate unitățile ar trebui să își organizeze din timp, în condiţii de siguranţă a Adunărilor Generale, pregătirea propunerilor de modificare a actelor constitutive şi depunerea acestora începând cu luna martie 2021. Alături de modificările actelor constitutive, este de nevoie de elaborarea, aprobarea şi respectarea altor documente interne precum: Regulamente interne urmărind relaţiile dintre cooperativa agricolă şi membri; Contract cadru între cooperativă şi membru, încheiat pe o perioadă de minimum 3 ani de zile; Fişa de post director executiv cooperativa agricolă.

Specialiștii în agricultură susțin că, mai ales în perioadele de criză, cooperativele agricole sunt alternative de echilibrare economico-socială.

În județul Galați își desfășoară activitatea peste 2000 de fermieri activi și în funcțiune conform Registrului Comerțului (ultimele înregistrări din februarie). Totodată, peste 700 firme de agricultură sunt active în Galați.

Cu toate acestea, doar aproximativ 20 de asocieri sub formă de cooperative agricole sunt cunoscute că funcționează pe teritoriul județului Galați. Cea mai nouă cooperativă agricolă înființată este Drumul Belşugului, care funcționează din februarie 2019 în Tecuci, judeţul Galaţi


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns