Guvernul a decis. Părinții care se întorc la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului vor primi un nou stimulent

Distribuie articolul


Guvernul a decis să acorde un stimulent părinților care se întorc la muncă până la vârsta de 6 luni a copilului. Este vorba despre suma de 1.500 de lei.

Miercuri, Guvernul a aprobat o ordonanța prin care se acordă părinților aflați în concediul de creștere a copilului un stimulent de 1.500 de lei dacă aceștia aleg să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului. Măsura a fost anunțată de ministrul Muncii, Raluca Turcan care a spus că se păstrează și stimulentul de 650 de lei pentru părinții care se întorc la muncă până la vârsta de 2 ani a copilului.

„Aceasta este o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului. Practic, noile prevederi incluse în proiect sunt următoarele: se acordă un stimulent de 1.500 de lei în locul stimulentului de 650 de lei dacă părinții aleg să se întoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de către copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități. Se menține stimulentul de 650 de lei pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani și, de asemenea, după împlinirea vârstei de 6 luni sau un an în cazul copilului cu handicap până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 sau de 3 ani, în cazul copilului cu dizabilități”, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Noul act normativ include și perioada în care părinții au fost în șomaj tehnic la calculul intervalului pentru stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului.

De asemenea, părintele care s-a întors la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, dar își pierde locul de muncă, va beneficia de stimulul de inserție dacă în intervalul de 2 ani își găsește job.


Distribuie articolul

You May Also Like