Rodene, hai să vedem cum o joci pe asta…

Distribuie articolul

Liderul USR Galați, Bogdan Rodeanu a intrat în colimatorul propriilor colegi de partid, nemulțumirile fiind legate inclusiv de atribuirea mandatului de prefect al județului, unui personaj, Gabriel Panaitescu, care nu are și nici nu a avut vreodată tangențe cu formațiunea politică respectivă.

Dar mai sunt și alte nemulțumiri ale membrilor activi ai partidului. Cedarea către conducerea centrală a USR a numirilor în Consiliile de Administrație de la AFDJ și APDM, trecerea pe linie moartă a fostului senator George Dârcă, lipsa activității politice la sediul partidului și blocarea organizațiilor locale. Au fost recent și două demisii din Biroul politic al USR Galați, senatorul Andrei Postică și Cătălin Rohozneanu, ceea ce face ca în prezent acest for să funcționeze cu șase membri în loc de nouă.
Mai multe voci importante din USR-ul local dar și din PLUS susțin că persoana cea mai potrivită pentru a prelua frâiele partidului este primarul comunei Smârdan, Silviu Zinică.

Acesta este singurul primar ales pe listele USR-PLUS în județul Galați. Lucrurile sunt cumva complicate pentru că, chiar dacă nu mai este agreat de propria organizație, Rodeanu se bucură încă de sprijin la nivel central. Chiar și-așa, știut fiind apetitul pentru execuții politice ale președintelui Dan Barna, este de așteptat ca „idila” dintre Rodeanu și propria organizație să mai continue ceva vreme.


Distribuie articolul

You May Also Like