CURS acreditat de Educație Financiară pentru profesori. Cadrele didactice primesc 10 credite profesionale transferabile!

Distribuie articolul

Prin intermediul acestui demers instituțional public-privat, profesorii sunt inițiați pentru a preda noțiuni de educație financiară, prin care elevii claselor a VIII-a să își îmbunătățească comportamentul financiar.

Grupul-țintă al acestui curs este personalul didactic din învățământul gimnazial care preda disciplina „Educație socială” elevilor de clasa a VIII-a.

Începând cu anul de studiu 2020-2021, educația financiară a devenit materie obligatorie pentru elevii clasei a VIII-a, fiind cuprinsă în această disciplină.

Institutul Bancar Român, fondat de Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor, este furnizorul cursului gratuit acreditat de Ministerul Educației si Cercetării, pe o perioada de 4 ani, prin Ordinul 3.559/ 2021 privind acreditarea programelor de formare continuă.

Instituțiile implicate în acest demers național invită personalul didactic din învățământul gimnazial care predă disciplina „Educație socială” elevilor din clasa a VIII-a să se înscrie la IBR, începând chiar din această lună.

În urma absolvirii acestui curs cu o durata de 40 de ore, profesorii vor obține 10 credite profesionale transferabile. Formatorii cadrelor didactice sunt profesori de economie.

Desfășurarea acestui curs se înscrie în proiectele de educație financiară derulate de Ministerul Educației, Banca Naționala a României, Ministerul Finanțelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Româna a Băncilor, în baza Acordului de colaborare încheiat în anul 2018.
Acordul de colaborare prevede realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară.


Distribuie articolul

You May Also Like