Galațiul intră pe scenariul verde dar aiureala Arafatului rămâne!

Distribuie articolul

Suntem undeva sub 1,4 incidență, mai exact 1,38 la mia de locuitori dar pe real vorbim de 1,22 pentru că diferența provine din focare. Care focare nu s-au contabilizat până acum vreo săptămână și un pic, dar după o noapte în care Arafatu’ a dormit mai repede decât de obicei, a zis că n-ar fi rău să le pună și pe-astea la socoteală.

Bun, s-au deschis toate la interior, nu le mai enumerăm că le știți deja dar rămân aiurelile alea la nivel național cu închiderea magazinelor la ora 21 și interzicerea deplasării în intervalul 23-5. Restricții aberante, chiar antagonice, care n-au nicio urmă de logică, nemaivorbind că situația din teren nu impunea ultima prelungire a stării de alertă.

Acum, dacă vor să bage țara-n gard, ghișeftul lor, dar măcar să ne spună și nouă cum stă treaba! Am înțeles și am respectat deciziile de bun simț atunci când lucrurile erau complicate spre tragice. Chiar și în prezent, măsura cu masca de protecție în exterior pare ok. Dar atât.

Că sunt câțiva nătărăi pe la Ministerul Sănătății și Comandamentul Arafatului, asta ne-am prins de ceva vreme, dar n-ar fi rău ca din zona autorităților locale, să le spună careva și ălora că totul va fi bine și la vară cald… iar ei orbecăiesc prin arătură!

Acum, sincer nu prea am mari așteptări ca de la Galați să meargă cineva pe contrasens. Chiar nu sunt personaje să forțeze un declic. Dar, mai știi…?


Distribuie articolul

You May Also Like