Mai mulți bani de la stat pentru o categorie de pensionari din Galați. Aceștia trebuie să facă o cerere

Distribuie articolul

Numeroși pensionari din Galați ar putea primi mai mulți bani de la stat. Este vorba despre pensionarii din sectorul naval care au dreptul să-și asimileze grupa 1 de muncă, obținută conform legii, cu condițiile speciale. Altfel spus, pensia se recalculează și se majorează, precizează Casa de Pensii.

Pensionarii din sectorul naval care au pensii stabilite pentru perioade de dinainte de 1 aprilie 2001 au dreptul să solicite transformarea grupei 1 de muncă în condiții speciale de muncă. Au dreptul la recalculare și cei care au obținut pensiile înainte de 28 august 2020.

Potrivit unei legi care a intrat în vigoare în ianuarie, Casa de Pensii are dreptul să facă recalculări și plăți. Ca să obțină acest lucru, pensionarii din sectorul naval trebuie să solicite o adeverință de la șantierul naval din Galați și apoi să facă o cerere de recalculare la Casa de Pensii. Pensia majorată va fi plătită în următoarea lună îndeplinirii procedurii.

Autoritățile nu au o evidență clară a numărului de beneficiari. Se pare că până în prezent, șantierul naval gălățean a primit peste 300 de cereri pentru eliberarea de adeverințe.


Distribuie articolul

You May Also Like