Gălățenii și brăilenii vor merge pe autostradă spre mare. O șosea modernă va lega regiunea Dunărea de Jos și orașul Tulcea

Distribuie articolul

Autoritățile centrale au anunțat că podul peste Dunăre de la Brăila va fi conectat la un drum expres care va străbate Dobrogea. Șoseaua  modernă va avea 60 de kilometri și va lega regiunea Dunărea de Jos de Tulcea. Drumul este în stadiu de proiectare, anunță reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Autoritățile centrale au anunțat că a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectării drumului botezat „Dobrogea Expres”. Investiția în această fază a lucrării este de peste 14 milioane de lei. Durata de implementare a contractului este de 24 de luni.

Șoseaua care va lega orașele Brăila și Tulcea va avea două benzi pe sens, dar proiectantul va analiza dacă este necesar ca drumul expres să fie transformat în autostradă. De-a lungul drumului vor fi plantate perdele forestiere ca protecție împotriva zăpezilor și a zgomotului.

Drumul va pleca de la Jijila, va trece pe lângă Măcin și Isaccea și se va opri la intrarea în orașul Tulcea. Ulterior, șoseaua va fi conectată la drumurile expres Tulcea-Constanța, Brăila-Buzău și Galați-Brăila, toate fiind prinse în master planul de transporturi.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns