Primul pacient tratat cu plasmă la Galați a scăpat de COVID-19, dar este în stare gravă

Distribuie articolul

Primul pacient, tratat cu plasmă la Spitalul Județean din Galați, a scăpat de COVID-19. Asta nu înseamnă că s-a vindecat. Conform testelor, el a scăpat de virus, dar starea lui rămâne gravă din cauza problemelor pulmonare și renale apărute după ce s-a infectat cu COVID-19.

Bărbatul de 46 de ani, angajat al căminului de bătrâni Sf.Spiridon, a primit plasmă îmbogăţită cu anticorpi de la două persoane care s-au vindecat de coronavirus. Zilele trecute, el a fost testat pentru infecția cu COVID-19 și rezultatul a fost negativ. Două teste au indicat același lucru, astfel încât medicii au decis să-l transfere într-o secție în care nu se află pacienți infectați. Totuși, starea pacientului rămâne gravă din cauza problemelor pulmonare și renale rezultate în timpul luptei cu infecția.

Prima recoltare de plasmă umană a fost realizată săptămâna trecută la Galați. În premieră, două persoane au donat plasma care poate salva pacienți infectați cu COVID-19. Procedura a fost făcută la Centrul de Transfuzii cu ajutorul unui aparat modern donat Consiliului Județean Galați de o companie din domeniul farmaceutic. Medicii i-au îndemnat pe gălățenii care s-au vindecat de COVID-19 să doneze.

„Plasma pacienților vindecați de COVID-19 salvează vieți în toată lumea.  Alături de noi, personalul medical din linia întâi, VOI -cei care v-ați vindecat de infecția cu covid 19, puteți fi EROI salvând pacienții infectați aflați în stare gravă. Trebuie doar să mergeți la Centrul de Transfuzii Galați pentru a dona sânge. Plasma imună, îmbogățită cu anticorpi, va fi administrată pacienților cu covid 19. Încurajăm pe toți cei care pot și vor să o facă indiferent de grupa de sânge (…) Vă puteți adresa direct Centrului de Transfuzii Galați din strada Regiment 11 Siret nr 48A …. telefon 0336401234”, au anunțat, pe Facebook, medicii de la Spitalul Județean Galați.

În județul Galați există 300 de potențiali donatori, aceștia fiind persoane care s-au infectat și ulterior s-au vindecat de COVID-19. Până în prezent, 13 persoane au donat plasmă la Centrul de Transfuzii din Galați.

Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *