Gabriel Aurelian Panaitescu vs Ionuț Pucheanu

Distribuie articolul

Aşa da

Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu, a contestat în instanţă Hotărârea CL 157/2017 cu privire la aprobarea unor noi măsuri legate de suspendare a activităţii Calorgal, implicit a sistemului centralizat de alimentare a oraşului cu energie termică. În calitate de garant al respectării legii, acesta a atenţionat Consiliul Local, înca de la început, că, prin decizia pe care a luat-o, a comis o dublă ilegalitate: îi forțează pe gălăţeni să se debranşeze fără bază legală reală şi le oferă la fel de ilegal acestora un ajutor financiar de câte 3.000 lei pentru montarea centralelor individuale de apartament.

Gestul lui Panaitescu este corect şi asumat. Să nu uităm că e posibil să-şi plătească această îndrăzneală cu demiterea din funcție. O fi sistemul putred, iar Calorgal mort din fașă, dar deciziile luate pe picior de consilierii care nu s-au sfiit să sfideze legea (de ce oare, nu știm: poate din neștiință, din incompetenţă sau ca un răspuns docil la îndemnul de partid?!) trebuie corectate.
Unde-i lege, nu-i tocmeală!

Aşa nu

Primăria Galaţi funcţionează, pare-se, după principiul încercării mării cu degetul. Joaca de-a agentul termic (ba va fi, ba nu va fi) devine halucinantă. HCL 157/2017 duhnește a ilegalitate atrăgând după ea un haos din care nici Pucheanu nu ştie cum să mai scape. Bâlbele repetate scot la iveală o pălărie mult prea mare pentru un cap de primar atât de tânăr și neinițiat. Şi ce dacă e în afară legii?! “Las-o, bă, că merge-aşa”, vorba cântecului! Bine, bine, inţelegem, domnule edil-șef, că vă grăbiți să puneți ultima cruce, să-i aduceți pe fugă un ultim omagiu defunctului Calorgal şi să-l ascundeţi sub preş ca să nu se mai vadă… precum gunoiul, dar de lege nu mai tineti cont? Va tocmiţi cu ea, până vă ridicaţi deasupra-i ca un cal troian?! Aşa nu… nu merge!


Distribuie articolul

You May Also Like