Vrăjitori și submarine galbene la Festivalul Gulliver

Distribuie articolul

În cadrul Festivalului Gulliver, găzduit de Teatru Dramatic „Fani Tardini” din Galați, astăzi sunt programate două spectacole.

De la ora 10.00, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara vor urca pe scena Sălii Mari cu piesa „Vrăjitorul din Oz”, o adaptare de Miruna Radu după Frank Baum. Spectacolul este interzis copiilor sub 6 ani.

Minunatul spectacol muzical regizat de Miruna Radu este un dar pentru copiii care descoperă un lucru simplu: trebuie să ne bazăm doar pe noi înşine, nu pe vreo magie, atunci când vrem să obţinem ceva. Ceea ce căutăm, viaţa la care visăm undeva sub curcubeu, tot ceea ce ne dorim pentru a fi oameni mai buni se află în faţa noastră sau trebuie descoperit înlăuntrul nostru. Pentru că, așa cum spunea Sperietoarea de ciori, toate visele se împlinesc, trebuie doar să crezi în ele.

De la ora 12.00, dar de această dată în Sala Studio, Teatrul Municipal Baia Mare – Secția Păpuși, va prezenta spectacolul „Submarinul Galben” – spectacol 3D. Povestea este una simplă: Într-un muzeu, printre multe exponate prezentate sub formă de holograme, se află și epava submarinului galben, jumătate sub forma unui schelet animalic. Un grup de copii vizitează muzeul, iar telefonul unuia dintre ei intră în rezonanță cu holograma submarinului, care ne conduce într-un univers virtual, construit din imagini în compunere permanentă prin metoda fractalilor. Dar, toate aceste lumi virtuale, nu pot fi niciodată ca acasă. Întoarcerea submarinului la „țărm” reprezintă intrarea în normalitate și un prilej de mare bucurie pentru părinții și prietenii care-l așteaptă la ieșirea din muzeu.

Preţ bilete: 10 lei – copii, 15 lei – adulţi.


Distribuie articolul

You May Also Like