Dezastru după eliminarea timbrului de mediu: Galațiul s-a transformat în cimitir de mașini

Distribuie articolul

Efectele eliminării celor 101 taxe, așa-numita Lege Dragnea, se dovedesc a fi catastrofale pentru Galați. Cel puțin în ceea ce privește timbrul de mediu, unde situația pare că a scăpat de sub control. După 1 februarie, de când a intrat în vigoare legea, Galațiul a devenit un veritabil cimitir de mașini.

Mărturie stau evidențele Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Galați, conform cărora, de când a fost abrogat timbrul de mediu și până în prezent, au fost înscrise în circulație peste 9.200 de autovehicule. Dintre acestea, aproape 70%, adică aproape 6.500 de mașini înmatriculate, se califică fără probleme pentru Programul „Rabla”, fiind mai vechi de zece ani.

Aproape jumătate dintre mașinile de mâna a doua, înscrise în circulație la Galați, fără plata timbrului de mediu, ar putea fi cu succes exponate de muzeu. Cele mai multe dintre acestea, de ordinul sutelor, au fost fabricate în anii 90 și chiar înainte. Cea mai veche mașină pentru care s-a solicitat înmatricularea după noua lege este din 1972.

Cele mai multe solicitări de înmatriculare s-au înregistrat în luna februarie, când săptămânal, se primeau aproape 1.100 de cereri. În martie, numărul solicitărilor a scăzut la 900 pe săptămână, în aprilie la puțin peste 600, iar în mai au coborât spre 450 de cereri săptămânal. Recordul de înmatriculări s-a înregistrat chiar pe 1 februarie, când au fost înscrise în circulație 436 de autovehicule, cât într-o săptămână întreagă din luna mai.


Distribuie articolul

You May Also Like