VIDEO/Se întâmplă și lucruri frumoase la Galați. Elevii unei școli au eliberat 200 de porumbei

Distribuie articolul

Un eveniment inedit a avut loc dimineață la Școala nr.29 din Galați. Elevii unității au eliberat 200 de porumbei în cadrul unei acțiuni pentru pace. De asemenea, copiii îmbrăcați în haine tradiționale au prezentat un brâu popular lung de 25 de metri, confecționat chiar de ei. Acțiuneaa ținut câteva ore iar, la final, profesorii și copiii s-au prins într-o horă.

„Evenimentul s-a numit „Împreună pentru Pace” şi a fost organizat în cadrul acțiunii Săptămâna Altfel. Au participat peste 700 de copii și de profesori care au pregătit minuțios activitatea. „Timp de săptămână, aceşti copii împreună cu dascălii şi părinţii lor au realizat multe lucruri frumoase şi totul s-a concretizat prin acest brâu minunat confecţionat de către copii, cusut manual, deci nu la maşină, are 25 de metri Încercăm prin această lansare de porumbei să aducem să tragem un semnal de alarmă, este nevoie de linişte în lume, de pace şi unitate”, a declarat Florin Andronic, directorul Şcolii Gimnaziale nr.29.

Evenimentul a fost dedicat și împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. „Este cu adevărat o zi inedită întrucât ne-am propus să o facem aşa. Am zis să facem şi noi parte din această comunitate românească şi să cinstim centenarul României printr-o zi din Săptămâna altfel. Suntem bucuroşi, elevii au fost foarte entuziaşti”, a spus Olimpia Niţă, profesor la Şcoala 29.

Acțiunea s-a desfășurat în curtea Școlii nr.29.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like