Locuri de muncă în pericol la combinatul gălățean. Epidemia de COVID-19 trimite în șomaj mai mulți angajați

Distribuie articolul

Șomaj tehnic la cea mai mare unitate siderurgică din țară. Radu Nelu, unul dintre liderii de sindicat din combinatul siderurgic Liberty Galați anunță că mai mulți angajați vor sta acasă începând de la mijlocul lunii aprilie. Anunțul a fost făcut după o ședință cu conducerea unității siderurgice.

În luna aprilie vor intra în șomaj tehnic reprezentanți ai personalului TESA. În funcție de evoluția situației economice, în șomaj tehnic ar putea fi trimiși și angajați din compartimentele de producție.

„Începând cu 13.04.2020, tot personalul TESA va intra în șomaj tehnic, timp de cel puţin 3 zile consecutiv, prin rotație, de comun acord cu decizia șefului de departament vis-a-vis de perioadă (măsură aplicată doar pentru luna aprilie 2020). De la caz, la caz, vor exista zone/sectoare de activitate în care lucrătorii VOR INTRA sau NU VOR INTRA în șomaj tehnic”, a scris, pe Facebook, Radu Nelu.

Pentru a reduce numărul de persoane trimise acasă, siderurgiștilor li se va propune să preia din sarcinile subcontractorilor.

„Lucrătorii care vor prelua activități curente executate în prezent de subcontractori (acolo unde este posibil) pot evita intrarea în șomaj tehnic sau perioadele de șomaj”, a mai spus Radu Nelu.

Conducerea combinatului estimează că după actuala criză, situația economică va reveni la normal peste un an, în scenariul optimist, și peste trei ani, în varianta pesismistă.


Distribuie articolul

You May Also Like