Cele aproape 300 de controale pe șantierele de construcții din Galați s-au soldat cu amenzi de 55000 lei

Distribuie articolul

În primul semestru al acestui an, echipele de inspectori din cadrul Inspectoratului Județean în Construcții Galați au efectuat 278 de controale în teren, după cum se arată în bilanțul de activitate, pe primele șase luni, al acestei instituții.

Potrivit informării făcute de reprezentantul IJC Galați în cadrul Comisiei de Dialog Social, în ședința organizată la Prefectura Galați, cele mai numeroase controale au vizat execuția lucrărilor în construcții (188), autorizarea continuării lucrărilor ajunse în faze de execuție determinante (40), precum și supravegherea pieței produselor pentru construcții, stațiilor de producere betoane, mixturi asfaltice și agregate minerale și al laboratoarelor de analize și încercări (36).

Cu ocazia descinderilor în teritoriu, inspectorii au mai controlat comportamentul în exploatarea construcțiilor existente (10) și modul în care s-a respectat sistemul de management al calității (2). În total, s-au aplicat 8 amenzi, în valoare de 55.000 de lei.

Bilanțul activităților pe primele șase luni arată că, la Inspectoratul Județean în Construcții Galați, s-au instrumentat și 45 de petiții. Totodată, au fost înregistrate 5 opriri de lucrări, 6 expertizări și o sesizare în vederea autorizației de construcție.


Distribuie articolul

You May Also Like